PROGRAMUL

Orăşelul de basm

12.00 – 20.00

Program de divertisment pentru întreaga familie

Orice doritor poate susţine examenul pentru un personaj de poveste, participând la concursurile noastre captivante şi primind nu doar o mare satisfacţie, dar şi un premiu interesant. Urmăreşte pagina noastră de Facebook şi participă la concursurile de până la eveniment şi din timpul lui

12.00 – 14.00

Velohora 2016 pentru copii

Copilaşii de la 3 până la 6 ani se vor putea lua la întrecere pe triciclete.

12.00 – 19.00

Iarmarocul tematic Yard Sale

Aici veţi putea procura dichisuri ca la Ileana Cosânzeană, un văl ca al zânei din poveşti, un covor, ţesut de mâinile dibace ale Sfintei Miercuri şi un portmoneu ca la Făt-Frumos!

12.00 – 20.00

Diorame cu lumea fermecătoare a poveştilor moldoveneşti

La ediţia a şaptea a Velohorei veţi avea posibilitatea de a vă lăsa cuprinşi de episoadele din basmele legendare şi de a face fotografii cu personajele de poveste preferate.

13.00 – 17.00

Curtea lui Ochilă

Încearcă-ţi puterile şi trage cu arcul în ţinta duşmanului!

12.00 – 19.00

Basme pe covorul zburător

Doritorii pot asculta basme populare povestite de actori şi muzicieni în cortul nostru magic.

15.00 – 16.00

City quest

Pentru toţi cei, care sâmbătă au venit cu bicicleta. O posibilitatea de a-ţi demonstra ingeniozitatea şi cunoaşterea poveştilor moldoveneşti, de a face o plimbare cu bicicleta prin centrul pustiu al oraşului şi de a lupta pentru premiile Velohorei.

12.00 – 20.00

Sportul zilei de odihnă

Dacă lenea te-a copleşit şi singura ta dorinţă este să te tolăneşti pe bean-bag sau să joci badminton - o poţi face fără sfială!

12.00 – 20.00

Casa Sfintei Miercuri

Aici veţi primi răspuns la orice întrebare referitor la programul evenimentului, veţi putea participa la acţiuni de caritate sau cumpăra un obiect plăcut ochiului cu simbolurile Velohorei.

12.00 – 20.00

Grădiniţă

Prin tradiţie, la Velohoră va fi o zonă pentru cei mai micuţi. Părinţii copiilor de până la 8 ani îi vor putea aduce la Grădiniţa Velohorei. Pe tot parcursul evenimentului, copiii îşi vor putea petrece timpul acolo participând la master-clase şi la jocurile atractive, iar părinţii între timp le pot organiza micuţilor o şedinţă foto.

12.00 – 19.00

Călătorie la staţiile de poveste

Pentru copiii de la 8 până la 14 ani, precum şi pentru părinţii lor. Orice doritor poate primi certificatul de magician, îndeplinind preventiv un număr anumit de însărcinări: să-şi creeze imaginea unui erou, să-şi încerce aptitudinile muzicale, talentul în ale olăritului, să inventeze propria cărţulie cu poveşti şi să coloreze desene!

12.00 – 19.00

Biblioteca mobilă Ion Creangă

Dacă ai uitat poveştile moldoveneşti atunci trebuie să-i treci pragul.  

12.00 – 19.00

Ţesutul covorului Velohora

La ediţia din acest an am pus la cale încă o îndeletnicire comună - de a ţese covorul Velohorei. Orice doritor poate ţese firul său!

12.00 – 19.00

Crâşma lui Păcală şi Tândală

O terasă mare La Plăcinte ne va desfăta cu bucate magice din meniul special pentru Velohora.

12.00 – 19.00

Velohora-shopping

Magazinele sportive şi de biciclete tradiţional îşi vor prezenta gama de mărfuri, iar cei de la punctul de deservire tehnică a bicicletelor te vor ajuta să înlături orice defecţiune.

 

Show muzical teatralizat

13.00

Deschiderea festivalului Velohora 2016

Nata Albot și Emilian Crețu

13.00 - 14.00

Pe scenă ne salută îndrăgiții: Tîndală și Păcală, Prichindel cu Andrieș și Sf. Duminica

Pentru voi vor evolua: Teatrul Epic de Etnografie și Folclor "Ion Creanga", municipiul Chișinău Ansamblul de dansuri populare ,,BUSUIOC”, Palatul Feroviarilor, conducător artistic Valentin Andronache Teatrul Muzical-Coregrafic pentru copii ,,BRAVISSIMO”, conducător artistic Snejana Apostol Ansamblul de dans popular ,,STRUGURAȘ”, conducător artistic Leonid Serbin Ansamblul de dans popular din Liceul Teoretic “Toader Bubuioc”, conducător artistic Leonid Serbin Ansamblul de dansuri populare ,,HORIȚA”, satul Horești, conducător artistic Iulian Moraru.

14.00 - 15.00

Cunoscuții și îndrăgiții Guguță și Muma Pădurii, Michiduță și Harap Alb

Cunoscuții și îndrăgiții Guguță și Muma Pădurii, Michiduță și Harap Alb Pentru voi vor evolua: Ansamblul de dansuri populare ,,MIORIȚA”, Centrul de Creație a Copiilor „Floarea Soarelui”, conducător artistic Valentina Cocea Ansamblul etno-folcloric AMTAP ,,ȚĂRĂNCUȚA”, conducător artistic Victor Botnaru Ansamblul de dansuri populare ,,ALUNELU”, Centrul de Educație Estetică “Lăstărel”, conducător artistic Corina Șchiopu Ansamblul etno-folcloric ,,ALINĂ-te Dor”, satul Dînceni, solistă Galina Maleca Ansamblul de dansuri populare ,,HORA-HORIȚA”, Centrul de Educație Estetică “Lăstărel” Ansamblul de dansuri populare ,,VĂLCINEȚENII”, raionul Călărași, sat. Vălcineț - conducător artistic Gheorghe Furculiță Ansamblul de fluieriști ,,CIMBRIŞOR”, Casa de Creaţie a Copiilor "Floarea Soarelui".

15.00 - 16.00

La aceasta oră alături ne vor fi renumiții Setilă și Flămînzilă

Pentru voi vor evolua: Ansamblul folcloric ,,FIRICEL de BUSUIOC”, raionul Ștefan Vodă, satul Tudora, Conducătorii: Andrei și Ecaterina Bezusenco Ansamblul folcloric model ,,DATINA”, raionul Ștefan Vodă, satul Tudora, Conducătorii: Andrei și Ecaterina Bezusenco Orchestra de muzică populară ,,SPICUȘOR” a Universității Agrare din Moldova, conducător artistic Ion Gămureac.

16.00 - 17.00

Ochilă cu Păsărilă vor fi și ei prezenți

Pentru voi vor evolua: Ansamblul de dansuri populare ,,MOLDOVIȚA” - Centrul de Creație “Giocel” conducător artistic Pavel Popa Ansamblul ,,HAIDUCII” satul Costești.

17.00 - 18.00

Peneș Împăratul și Împăratul Roșu Făt Frumos, Ileana Cosînzeana

Pentru voi vor evolua: Zinaida Julea - Artist emerit, Artistă a Poporului, Cetăţean de Onoare al Municipiul Chişinău și Orchestra fraţilor Advahov.

18.00 - 19.00

,,JOC” Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare

Orăşelul de basm

9.00 - 15.00

Distracţii pentru toată familia în orăşelul de basm după Arcul de Triumf

Cursa de ciclism

08.00 – 11.30

Înregistrarea la cursă

12.00

Startul cursei de ciclism în Piaţa Marii Adunări Naţionale!

14.00

Finişul cursei de ciclism în Piaţa Marii Adunări Naţionale

14.00 – 15.00

Tragerea la sorţi a bicicletelor "Velohora" şi premierea câştigătorilor concursurilor

Spune-le prietenilor că participi la Velohoră!